Hatha yoga en meditatie

Bij de Hatha yogales en meditatie worden er oefeningen, ademhalingstechnieken en (geleide) meditaties gedaan. Het verschil ten opzichte van de Hatha Yoga lessen is dat er in deze lessen meer aandacht besteed wordt aan de ademhalingstechnieken en het concentreren van de aandacht in jezelf. Het belangrijkste in de yogales is om naar je lichaam te luisteren en er op in te spelen tijdens een oefening. Je bepaalt zelf in welke mate en hoe je de oefening wilt uitvoeren. De oefeningen worden staand, op de knieƫn, in kleermakerszit of zittend en liggend gedaan. Aan het einde van de les liggen we op het yogamatje of zitten op de stoel als dat prettiger is en nemen we de tijd om lichaam en geest helemaal te ontspannen. Om bij te komen van de ontspanning is er aansluitend, geheel vrijblijvend, een kopje thee.

Bij yoga is meditatie de kers op de taart. Door te mediteren kom je bij jezelf als puur mens. Je komt in een ontspannen toestand waarbij je vrij bent van gedachtes en emoties en je steeds verfijnder kunt waarnemen. Je observeert jezelf zonder oordeel en je kijkt naar jezelf van een afstand. Je bewustzijn wordt verruimd. Stress en conflicten kunnen in deze staat worden opgespoord en verwerkt zoveel als je zelf aan kunt zonder dat je hier bewust naar op zoek bent. Mediteren geeft een gevoel van ontspanning, tevredenheid, geluk, geborgenheid. Je bent bij jezelf!

De lessen worden altijd aangeboden met een goede opbouw en uitleg waarbij zoveel mogelijk het hele lichaam wordt aangesproken. Geschikt voor zowel beginners als mensen die al langer yoga beoefenen. In de lessen word je meegenomen in diverse houdingen en worden er, indien mogelijk, meerdere opties aangeboden.