Milde Hatha Yoga

Bij de milde Hatha yoga vermijden wij de kleermakerszit en gaan we niet op de knieƫn. De oefeningen worden staand, liggend of zittend (op een stoel) of op de grond gedaan. De oefeningen worden afgewisseld door ademhalingstechnieken. Het belangrijkste in de yogales is om naar je lichaam te luisteren en er op in te spelen tijdens een oefening. Je bepaalt zelf in welke mate en hoe je de oefening wilt uitvoeren. Aan het einde van de les liggen we op het yogamatje of zitten (op de stoel) als dat prettiger is en nemen we de tijd om lichaam en geest helemaal te ontspannen. Om bij te komen van de ontspanning is er aansluitend, geheel vrijblijvend, een kopje thee.

Milde Hatha yoga is aan te bevelen voor mensen met een beperking, zoals reuma, diabetes, COPD en artrose en/of andere aandoeningen.

De lessen worden altijd aangeboden met een goede opbouw en uitleg waarbij zoveel mogelijk het hele lichaam wordt aangesproken. In de lessen word je meegenomen in diverse houdingen en worden er, indien mogelijk, meerdere opties aangeboden.