Werken aan Tinnitus

Heb je last van tinnitus of oorsuizen? En heeft jouw arts gezegd er niets aan te kunnen doen? Medisch gezien klopt dat, maar door gerichte yogahoudingen en ademhalingsoefeningen kunnen jouw klachten sterk verminderen. Het zorgt voor een reset van geest en lichaam die daardoor in een andere modus komen. Bijkomende symptomen, zoals hoofdpijn, concentratieproblemen, slecht slapen, weinig energie et cetera, nemen af of verdwijnen helemaal.

De workshop heet “werken aan” tinnitus, want discipline is een vereiste! Maar dan volgt ook een beloning met een goed resultaat. Hoe dan? Door simpelweg eenmaal en/of tweemaal per dag de oefeningen uit te voeren, bij voorkeur ’s ochtends en/of ‘s avonds. Voor een optimaal resultaat is tweemaal per dag aan te bevelen. Na een aantal weken of maximaal drie maanden treedt verbetering op en heb je minder symptomen of zelfs helemaal geen klachten meer.

Deelname aan de workshop voelt als een steuntje in je rug. Je staat er even niet alleen voor. Je deelt je ervaringen met mensen die net als jij hinder ondervinden van oorsuizen en van de impact die dit heeft op het dagelijks leven. De kracht die uitgaat van de dynamiek van gelijkgestemden, stimuleert en inspireert om te werken aan tinnitus!

Workshop

De workshop bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur in De Kapel (Kapel Samen op Weg), Rijksweg 56b, 6921 AJ Duiven. De workshop is gedurende een periode van minimaal drie maanden. Niet toevallig, want dat is de periode waarin verbetering optreedt, mits je hieraan hebt gewerkt door dagelijks oefeningen te doen.

  • Prijs: € 120,- voor 4 bijeenkomsten.
  • Groepsgrootte: Minimaal 6 tot maximaal 9 personen.
  • Data: 4 november, 11 november, 9 december 2023 en 13 januari 2024.

Dagindeling: We starten met het benoemen van de symptomen en de ervaringen, maximaal een halfuur. Daarna beginnen we met de yoga- en ademhalingsoefeningen en sluiten dit af met een ontspanning van een kwartier, waarbij je op het matje ligt. Gedurende deze ontspanning krijgen lichaam en geest de tijd om de oefeningen door te laten werken en te laten bezinken. Dit is een belangrijk onderdeel van de workshop. We sluiten af met een kopje thee. In dit kwartiertje kun je “bijkomen” van de diepe ontspanning en goed wakker worden.

Benodigdheden: Gemakkelijk zittende kleding, groot badlaken voor op het yogamatje, extra warme kleding voor de eindontspanning. Dekentjes liggen in de zaal, maar wil je liever zelf een deken meenemen dan is dat ook prima.

Reacties van 2 personen

Persoon 1: De hele dag had ik in lichte mate last van oorsuizen. Na twee weken waren mijn symptomen bijna verdwenen door tweemaal per dag de oefeningen te doen. Ik heb nu geen last meer van oorsuizen. Dagelijks verricht ik nog steeds de oefeningen ter preventie en als onderhoud van mijn lichaam en geest.

Persoon 2: Mijn leven stond op zijn kop. Tinnitus beheerste mijn hele leven. Zowel privé als zakelijk kon ik niet meer goed functioneren. Ik kon mijn beroep niet meer volledig uitvoeren en ben minder gaan werken. Ik had gedurende de hele dag in hoge mate last van oorsuizen en ook de hele dag hoofdpijn. Na twee maanden waren mijn symptomen voor 90% afgenomen door tweemaal per dag de oefeningen te doen. Ik heb meer controle over mijn leven. Dagelijks herhaal ik de oefeningen.